Хасково

БСП – Хасково постави условия, за да подкрепи бюджета на общината

От общинската структура на БСП в Хасково поставиха условия, при които ще подкрепят бюджета на община Хасково за 2019 г. Това обявиха на пресконференция председателят на общинската организация Антон Атанасов, председателят на сесийната група Иван Станчев и Богдан Кирилов от младежката организация на партията.

Червените определиха проектобюджета като сух и административен. Той показвал самоцелното желание на общината да бъде изпълнен и да има излишък. Според БСП в бюджета няма идеи за развитие, инвестиции и даване възможност на бизнеса да разкрива нови работни места.

„За съжаление гражданите на Хасково вече работят в предприятия, които открива кметът на Димитровград“, посочи лидерът на БСП в Хасково. Той допълни, че на общественото обсъждане на бюджета се е проявила личната борба между ГЕРБ и ГЕРБ в лицето на общинските съветници на партията и кмета Добри Беливанов. Според него съветниците от ГЕРБ бягат от отговорност, като се опитват да бъдат опозиция.

От БСП казаха, че ще подкрепят бюджета само ако в него бъдат включени техните предложения. Те са за увеличаване на парите за младежки дейности от 25 000 на 50 000 лв. и отпускането на еднократна финансова помощ в размер на минимална работна заплата за всяко новородено дете в община Хасково. Haskovo.info припомня, че последното предложение беше прието от Беливанов след общественото обсъждане.

БСП настояват парите за култура да се увеличат на 200 000 лв. Миналата година те бяха 150 000 лв., а сега в бюджета са заложени 30 000 лв. Сега от общината не са предвидили пари за охрана на училищата, а от БСП настояват отново да бъдат осигурени по 9 000 лв. за всяко училище.

Бюджетът на общината ще бъде разгледан от общинския съвет на сесията следващия петък.

6 коментара

  1. Ами блажното Бай Добри го сърба .

  2. Тези го обърнаха на селски пазар. Това ли цената, да са в следващия общински съвет. За Богдан Йовчев, това ли са истинските проблеми на града.

  3. Ама когато 3 ма съветници се изживяват като фактор значи комунистите доста са вдигнали гребена. Пак им мирише на власт. Затова изкарват внуците на старите партийни секретари за председатели. Айде няма нужда . Този строй го изживяхме някак си. Няма да се връщаме с внука на Динко Атанасов пак към падни-стани в БКП.

  4. Още ли има хора,който вярват на тази партийка.Дано да са последните трима.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button