Камиони с извънгабаритен товар втори ден създават задръствания в Хасковско

Регион

Четири камиона с извънгабаритен товар втори ден създават задръствания в Хасковска област.

Вчера камионите навлязоха в Хасковско откъм Пловдив, като шофьори сигнализираха в социалните мрежи за големи задръствания. Днес товарът потегли по пътя от Хасково за Димитровград, като колоната отново се движеше бавно, придружавана от специални автомобили и полиция. Това затрудни движението в посока Димитровград.

Камиони

Преди обяд камионите спряха на входа на Димитровград. От Областно пътно управление съобщиха за Haskovo.info, че товарът се е оказал по-голям от предвиденото. Това е довело до демонтаж на табели, за да могат камионите да преминат. Разрешението за транспортирането на товара е от София.

Иначе, камионите са тръгнали вчера сутринта от северната индустриална зона на Пловдив, като пътуват към Русе. От полицията съветват шофьорите да бъдат с повишено внимание и да изпълняват указанията на пътните полицаи, за да се избегнат произшествия.

3 коментара

  • Това трябваше нещо да ми съобщи ли какво ли. Нищо не разбрах. Нито е първия извънгабалиритен товар нито ще е последния. Вие с тази дописка с нищо не ми помогнахте. За новина или информация да не говорим. Много слабо ниво. Радвайте се че Кръшков напусна оня сайт че малко пак да изпъкнете. Иначе сте гола вода

  • Тая сутрин имах късмета да настигна колоната малко преди Крепост. Влекачите и товара им наистина са огромни. Полицията от време на време пропускаше насъбралите се коли, и това на пътя за Димитровград където лентите са три / заедно с аварийната / . Околовръстното на Димитровград беше блокирано цялото защото няма и грам място за настрещно идващите коли. Как ще мине това чудо през Хаинбоаз ще ми е много интересно да го видя. Вярно че това един от “ лесните “ проходи през Стара планина, но и там има няколко тесни и криви завои. Има и стръмни участъци. Със скоростта с която пътува колоната вероятно ще и трябва цял ден за да премине прохода. Движението е натоварено. Стотици тирове ще трябва да изчакват от двете страни на планината. С една дума много „весела“ ситуация се очертава.

  • На прохода шофьорите ще трябва да бродират, докато карат след тях. Който извади късмет, душа да му е яка!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.