4 деца от Хасковско, пострадали в катастрофи, получиха финансова помощ от БЧК

Хасково

Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия, подкрепи финансово семействата на четири деца от Хасковска област.

Едно от тях живее в Хасково, две в Свиленград и едно в село Остър камък, община Харманли. Те получават по 400 лв. за лечение и рехабилитация след пътна злополука, уточниха от Областния съвет на БЧК-Хасково.

Фондът е създаден през 2005 г. по повод 1 юни – Международния ден на детето, припомня Haskovo.info. В него членуват организации и институции, обединени от хуманната кауза за опазване на живота и здравето на българските деца. За осигуряване на финансовата подкрепа и за превенция на пътно-транспортните произшествия, периодично се организират информационни и благотворителни кампании.

Тази година националният фонд отпусна средства на 13 деца.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.