Увеличават се болните от грип в Хасковско. Предстои среща с личните лекари

Хасково

Увеличават се болните от грип в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната здравна инспекция.

По последните данни болните в областта са 200 на 10 000 души. Прагът за обявяването на грипна епидемия тази година е 255 на 10 000 души.

Във вторник предстои среща с общопрактикуващите лекари в Хасково. На нея отново ще бъде обсъдена актуалната ситуацията със заболеваемостта и нуждата от взимането на мерки.

В същото време читатели на Haskovo.info продължават да се интересуват дали и кога ще бъде обявена грипна епидемия или грипна ваканция за учениците. От Регионалното управление на образованието съобщиха, че тази сутрин не е имало притеснително много отсъстващи от училищата. Изчакват се данни и по обяд.

20 коментара

  • Бай Добриииии в класа ми сме 4 човрка от 25 пускай преди да измрем всички!!!

  • Еее хайде де омръзна ми да чакам то бива бива в класа ми 5 човека кашлят като магарета направо незнам

  • Толкова много болни ученици И учители има. Детето ми е в 8ми клас и днес се прибра от училище, защото всички около него кашлят. Дори и да не обявят грипна ваканция, аз ще дам 2лв. за бележка на детето вместо 100лв. за лекарства!

  • Обявявайте грипна ваканция, че децата да си седят вкъщи. Поне здравите да не се разболеят…

  • Винаги дават грипна ваканция след като е минал пикът. Да не би да е в услуга на аптеките и търговците с лекарства, защото не е случайно, щом се повтаря.

  • Винаги така става- нямало достатъчно отсъстващи от училищата. Че как да има.. края на срока е и на нас учениците ни трябват оценки за да завършим втори срок. От доста време насам сме със заместник-учители, които не изпитват и рядко дори преподават нови уроци.. Извинете но в класа ми днес бяхме 24 от 26 човека и поне 10 от нас сме болни, но сме на училище защото не можем да си позволим да отсъстваме по 2 седмици последователно, особено в края на първи срок. Учители с телесна температура 39-40° ходят на работа за да могат да изпитат учениците на които им е нужна оценка за да бъдат оформени. Аман вече, на фершелката и свършиха маските. Мислех, че грипната ваканция е за да се предпазят учениците от заразяване, но явно съм грешала..

  • Повечето присъстващи в учебните занятия са с ОРЗ, какво чакате пускайте децата в грипна ваканция.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.