Спорт

Обвиняем за обира на пощата в Хасково отново стана републикански шампион по мотокрос

43-годишният Кадир Масар, който е сред обвиняемите за обира на пощата в Хасково, стана за пореден път републикански шампион по мотокрос, този път за 2018 г.

Хасковлията е първенец в клас МХ40 със софийски клуб. Той получи наградата си от президента на федерацията Румен Петков. През миналата година Катката е спечилил 8 старта, като на последния не е стартирал, защото точките са му били достатъчни за шампионската титла.

Шампион

Масар е имал възможност да стане и eвропейски шампион, но заради забраната да напуска страната, покрай разследването за обира, е пропуснал няколко старта. Той допълни, че е бил въвлечен в цялата тази история с обира, като по думите му няма никаква вина. Продължава досъдебното производство, всички обвиняеми бяха пуснати на свобода, като делото още не е влязло в съда. Обирът беше извършен на 8 юни 2016 г., когато бяха откраднати 1.8 млн. лв. За шампиона обвинението към него е едно голямо недоразумение и той се надява скоро истината да излезе наяве.

Масар допълни, че се състезава за столичен клуб, защото в Хасково няма такъв. Отделно от няколко години хасковското трасе е занемарено, което е голямата болка на шампиона. Според него малко усилия трябват от общината за почистването на трасето и отново цяла България да идва в Хасково. Заради многото състезатели в Хасково, по думите на шампиона, има нужда и от създаването на местен клуб. 8-годишният син на Масар започва да тренира от тази година и заради липсата на хасковски клуб ще е принуден да се състезава за клубове от други градове на България. Шампионатът се подновява през март и сега се търсят спонсори за стартовете през новия сезон.

Шампион

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button