РЗИ: Вече има усложнения от грипа, най-уязвими са децата до 14 г.

Хасково

Вече има първите усложнения от грипа в Хасково, съобщиха от Регионалната здравна инспекция на извънредна пресконференция.

Най-честите усложнения са пневмониите. Най-уязвими са децата от 0 до 14-годишна възраст, съобщи д-р Снежана Иванова, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“.

Както Haskovo.info писа, заради рязкото завишаване на заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания се обявява грипна ваканция за учениците в Хасковска област от 23 до 28 януари включително.

За същия период се преустановява дейността на детски, женски консултации, профилактични имунизации и реимунизации и профилактични прегледи за цялата област Хасково. Преустановяват се и плановите операции и свижданията в лечебните заведения за болнична помощ в областта.

Кметът на Хасково Добри Беливанов е издал заповед да се следи стриктно здравословното състояние на децата в детските градини и да не се допускат болни.

От РЗИ продължават да следят ситуацията в региона и при достигане на прага от 255 болни на 10 000 души ще се обяви грипна епидемия.

5 коментара

  • ПЪРВИТЕ ДВА КОМЕНТАРА ПОКАЗВАТ БЕЗМИСЛИЕТО НА ИДЕЯТА ДА СЕ ОБРАЗОВАТ ДЕБИЛИ-НЕВЪЗМОЖНО Е! ЧЕСТИТО УВЕЛИЧЕНИЕ НА УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ С 20%, ДАЛИ ЩЕ ПРЕПОДАВАТ ИЛИ НЕ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.