Борисов поиска по-високи заплати при откриването на завод между Хасково и Димитровград

Регион

Навремето обяснявахме на чуждите инвеститори, че в България работната ръка е евтина. Вече не бива да се говори така. Това заяви Бойко Борисов при откриването на нов завод за фарове между Хасково и Димитровград. Искаме високи доходи, защото и квалификацията на нашите работници е достатъчно висока, заяви министър-председателят.

Както Haskovo.info писа, инвестицията е за 8 млн. евро. Първата копка беше направена преди 2 години от турска фирма, която впоследстие е била купена от американска компания. Заводът ще провеждат фарове, стопове, светлоотразители за големи автомобилни компании. До края на годината работните места ще са между 100 и 150. Стартовата средна заплата ще е около 700 лв.

Завод

По време на откриването Борисов допълни, че се откриват завод след завод и се радва на такива инвеститори. Заводите, които се изграждат в момента 100% работят за износ и имаме рекорден за всички времена на България брутен вътрешен продукт, който минава 116 милиарда, заяви премиерът.

Завод

Кметът на община Димитровград Иво Димов каза, че за един кмет няма по-голямо удоволствие от това да открива нова инвестиция. Той посочи, че това е първи етап на инвестицията в завода, като тепърва ще се усети положителния ефект върху пазара на труда в региона.

Министърът на икономиката Емил Караниколов каза, че автомобилният сектор се развива изключително добре, като за миналата година инвестициите са за 200 млн. лв. и са разкрити 3 200 работни места.

2 коментара

  • Дори и да е цехче,защо Иво Димов е на откриването , а не Беливанов? Борисов да се замисли защо! Не е виновен Беливанов, а този преди него!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    На Борисов да му светне лампичката!Всички,които искаха да инвестират бяха прогонени от изнудвача.Така, че не е виновен Беливанов! Стига сте го хулили. Не ви играе по свирката,затова е така!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.