128 месеца затвор за любимчанин, убил 75-годишен в дома му с брадва

Хасково

10 години и 8 месеца затвор при първоначално строг режим получи от Хасковския окръжен съд 21-годишният любимчанин Стефан Николов.

Той беше признат за виновен, че на 20 срещу 21 май 2017 г. умишлено е умъртвил с особена жестокост в дома му в Любимец Петко Марков на 75 г.

Възрастният мъж е убит с брадва. Николов е ръководен от лични мотиви. Той е работил в двора на жертвата си, а двамата се познавали от скоро.

Съд

При разпоредителното заседание по-рано днес подсъдимият призна вината си и фактите и обстоятелствата в обвинителния акт. Така делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие – без разпит на свидетели и събиране на нови доказателства. Като граждански ищци бяха конституирани близките на жертвата Живко и Мартин Маркови. Те възнамеряват да искат по 20 000 лв. кръвнина от Стефан Николов, но това може да стане в гражданско производство.

Наказанието за Стефан Николов е намалено от 16 г. затвор с 1/3, защото той призна вината си и се мина по-съкратеното производство. Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Пловдивския апелативен съд.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.