Хасково

Превозвач: 40% от автобусите са опасни. Заради нелегалните превози фирми фалират, а общини остават без превози

Безсрочна национална стачка готвят автобусните превозвачи. Те са дали срок до 15 февруари властта да вземе мерки за решаването на проблемите им, сред които са и нелегалните превози, коментира пред Haskovo.info собственикът на хасковската „Арда тур“ Себахтин Исмаил.

Проблемите в бранша са били обсъждани в парламентарната комисия по транспорт. Засега всички парламентарни групи и от министерството на транспорта са демонстрирали воля да приемат исканията на превозвачите.

Инвестираме, плащаме заплати и данъци, а в същото време други избиват хората с нелегални превози. 40% от автобусния парк в България е опасен. Фирмите нямат средства да инвестират и сменят автобуси, коментира Исмаил.

Според него много фирми вече са фалирали заради сивата икономика и така 60 общини в страната са останали без превозвачи, процесът продължава.

Собственикът на „Арда тур“ купи 12 нови автобуса от завода на „Мерцедес“, като инвестицията е за над 3 млн. евро. Автобусите ще са основно за линиите за Германия, Гърция, Чехия, Австрия. „Подменяме парка заради новите екологични изисквания в Европа. Новите ни автобуси отговарят на всички европейски изисквания, те са и с последните системи за сигурност. Инвестираме в сигурността и комфорта на пътниците“, каза още Себахтин Исмаил. Той допълни, че през тази година ще открие нови линии до Мюнхен и Атина. Предприемачът допълни, че засега няма да има увеличение на цената на билетите. Такова може да се очаква след въвеждането на тол-таксите.

12 коментара

 1. Аман от тоя и тия като него. Нещо много взеха да дигат главите.Плащал заплати и данъци…, ха-ха! И от къде толкова пари за инвестиции???

 2. 3 милиона евро дал за 12 автобуса Откъде тия пари бе вар ли е бъркал бетон ли Аз не мога един Трабант да купя той купил 12 Мерцедеса и реве Ами и ние трябва да едем бе Аркадаш Кажете какво е работил тоя Себахтин по време на социализма та сега е отворил такава голяма уста

 3. Коментиращите са типичните завистници, благодарение на които страната върви назад. Едва ли е най-честния човек, но бизнесът му е от много години и продължава да работи. Така се вадят пари, а не като мрънкаме и плюем по форумите

  1. Елате да се повозите някой ден към Минерални бани, ако улучите спазен час на разписание и тогава говорете за завистници.

 4. Масово се използват билети с печат по-висока цена и по този начин избягват данъци. Много ясно откъде са парите.

 5. Алчник пусни си линии за Афганистан там нямаш конкуренция там можеш да печелиш повече с тая немотия дет се оплакваш а па 12 афтобуса купуваш на та немотия не ти требват толкоз
  Само лаеш само се дереш кой знае на кого парите п…..ш

 6. Tva Sega zaradi reklamata si Li go pravis
  Yazak Yazak otrepa se da se pokazvas po novinite
  Horata plastat za tezi raboti be gospodine ima si reklamni agencii novinite sa za drugo
  Kat gledam samo ti pravis stacki nikoy ne se e dignal. Amannn horata stackuvat ot 3 meseca ta ko.

 7. А какви заплати плащаш на шофьорите ти вътрешно в бг и продавачките на билети? По колко часа ти работят? Реално!

 8. Арда тур са некоректни спрямо клиентите си. Казвам го защото днес при положение че съм купила билет по линията хасково-варна решиха да ни прехвърлят в стара загора на автобуса Атина- варна като за целта сме висяли 2 часа и половина на автогарата в стара загора без значение някой дали бърза или не. Защото при покупката на билетите хасково-варна никой не ни каза че може да малеем в стара загора за да могат те да си направят печалбичката. Но на Арда тур ще им кажа едно – продължавайте така да се подигравате с клиентите си и да видим колко дълго ще имате клиенти и докога ще оцелеете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button