Условни присъди за 22-ма афганистанци за бунта в Харманли

Регион

22 афганистанци, трима от които непълнолетни, бяха осъдени днес за бунта в Харманли, съобщават от прокуратурата.

Те бяха признати за виновни от Харманлийския районен съд в това, че на 24 ноември 2016 г. в бежанския лагер са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Действията им са били с изключителна дързост и цинизъм, съпроводени със съпротива срещу полицаите и жандармеристите, се казва в решението на съда.

Съдът наложи на 19 от подсъдимите, които са пълнолетни, наказание от една година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години. На тримата непълнолетни наказанието е от една година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от една година.

По второто повдигнато обвинение спрямо 22-та афганистанци за това, че са потрошили имущество в бежанския лагер, съдът ги е оправдал. Прокуратурата ще внесе протест срещу това решение пред Хасковския окръжен съд.

3 коментара

  • ДОБРЕ ДОШЛИ В БЪЛГАРИЯ – СТРАНАТА НА АБСУРДНИТЕ ЗАКОНИ ! МОЖЕШ ДА ВЪЗСТАНЕШ СРЕЩУ ЗАКОНОВИЯ РЕД И НАКРАЯ ЩЕ ПОЛУЧИШ УСЛОВНА , ДОРИ АКО СИ ГОСПОДИН НИКОЙ ОТ АФГАНИСТАН В ТАЯ ДЪРЖАВА!!!!

  • Безотговорно отношение към работата си и към реда в страната от страна на съдебната власт! А също и некоректно и неетично – към хората стараещи се да се съобразяват със реда и законите в България! В този смисъл мисля, че е време да наложим някаква отговорност и отчетност на съдебните органи (служители) пред нас, хората, чиито права и интереси (би трябвало да) представляват и отстояват. И чиито пари харчат.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.