3080 престъпления за година в Хасковско, разкриваемостта е 60%

Хасково

3080 са извършените престъпления през 2018 г. в Хасковска област, сочи статистиката на Областната дирекция на полицията. За сравнение през предходната година престъпленията са били 3329.

Сега разкритите престъпления са 1847 или 59.97%. За 2017 г. разкриваемостта е била 54.88%. От разкритите 1679 извършители на престъпления 304 са жени, 115 са деца, чужденците са 43.

На територията само на община Хасково има извършени две убийства, като и двете са разкрити. Има и едно убийство на новородено, което остана неразкрито. Тялото на бебето беше намерено на сметището край Гарваново. Осем са загиналите на пътя в общината.

Два са случаите на блудство, две са и изнасилванията.

Измамите са 62 при 12 за предходната година. Има 4 корупционни престъпления.

4 коментара

  • Браво и в същия дух. След години ще се достигне разкриваемостта от 80- те.Само, че първо се крият престъпления както при татово време и второ хората не се жалят за извършено спрямо тях посегателство .И се получава т.н.стъкмистика.Кого се заблуждава?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.