Хасково

БСП в Хасково номинират Елена Йончева за евродепутат. Кампанията почнала

БСП са започнали номинациите за предстоящите евроизбори. Партийната организация в хасковския квартал „Куба“ вече била номинирала Елена Йончева за евродепутат. Това съобщиха на пресконференция социалистите в Хасково.

11-те партийни организации на БСП в Хасковска област са обединени в подкрепата си за депутата Елена Йончева, каза Смиляна Нитова, която е член на Националния съвет на БСП, зам.-председател на женската организация и зам.-председател на областния съвет.

Преди дни Йончева беше обвинена от прокуратурата в пране на пари, а конгресът на БСП в събота декларира подкрепата си за нея. По думите на Нитова действията срещу Йончева целят заглушаване свободата на словото и са срещу демокрацията в България. Тя определи атаката като политическа бухалка и изрази надежда, че в съда ще излезе цялата истина.

Номинациите ще продължат до 21 февруари, на 9 март ще има конференция в Хасково, а около 15 март след пленум на Националния съвет в София се очаква да е ясен водачът и листата.

Социалистите заявиха, че след конгреса си вече са в предизборна кампания. Амбицията на партията е за спечелването на евроизборите дори и с 1 глас повече от ГЕРБ. След това социалистите се надяват на предсрочни парламентарни избори, които можели да се проведат заедно с местните избори.

БСП задължително ще има кандидат за кмет на изборите в Хасково. От партията трябвало да подготвят и силна съветническа листа от професионалисти, които да имат политически послания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button