Хасково

Рязко скочиха делата срещу млади дрогирани шофьори в Хасковско

В последно време рязко са скочили делата срещу младежи за шофиране след употреба на наркотици, алармираха председателят на Хасковския окръжен съд Миглена Тянкова и председателят на Хасковския районен съд Пламен Георгиев.

Масово става дума за ученици и студенти на възраст между 18 и 23 г. Младежите считали, че след като са взели дрога, дори и една изпушена цигара с марихуана, в петък вечер, могат в събота да седнат зад волана. Съдиите предупредиха, че дрогата остава в организма 1-2 дни и се засича от теста за наркотици на КАТ.

За разлика от теста за алкохол тук няма стойности. Веднъж отчел наличие на наркотик в организма, шофьорът вече се подвежда под наказателна отговорност. Според съдиите младежите не си дават ясна сметка за това, че дори една условна присъда може да им попречи по-нататък в живота. Минималното наказание за шофиране под въздействието на дрога е 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Отделно има глоби и отнемане на шофьорската книжка. Вече имало и случаи на извършване на престъпление в изпитателния срок.

Заради зачестилите случаи на младежи, сядащи зад волана под въздействието на наркотиици, съдиите ще започнат беседи по училищата през следващите месеци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
jelqzko
jelqzko
29.01.2019 16:38 16:38

a taka a ne samo dA otchitate deinosti,che ste pregledali tolkova dela

А?
А?
29.01.2019 17:50 17:50

Дъжд от дрога не е валял в Хасково, значи някой не си е свършил работата, както отчита.

Back to top button