Повече от половината глоби на КАТ падат в хасковския съд

Хасково

Повече от половината наказателни постановления, издадени от Пътна полиция, които са атакувани в Хасковския районен съд през миналата година, са отменени.

От 131 дела са решени 99, като от тях 36 наказателни постановления са потвърдени, а 53 са отменени. По 10 от делата има изменение на наказателното постановление, съобщи председателят на съда Пламен Георгиев след запитване на Haskovo.info. Причина за отменените глоби са процесуални нарушения.

Днес на общо събрание беше приет Годишният доклад на съда. Както Haskovo.info писа, Хасковският районен съд е един от най-натоварените, като образуваните дела през 2018 г. са били 4817, от които 3049 граждански и административни дела и 1768 наказателни дела. Делата са повече от предходните години. Наскоро съдът получи много висока оценка за работата си от Инспектората към Висшия съдебен съвет след извършена комплексна планова проверка.

В съда работят 10 съдии, като действителната натовареност на съдия за месец е 46.99 дела за разглеждане. Приключилите дела на съдия за месец са 41.79.

Председателят на Хасковския окръжен съд Миглена Тянкова също даде много висока оценка за работата на районните съдии.

2 коментара

  • С тази информация се развързват още повече ръцете на лудите шофьори, давайте трепете се, останаха някакви 2-3 милиона.

  • Тянкова дала висока оценка на съда А бе господа съдииадвокати вие в рая ли живеете или в скапаната територия България

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.