Апелативният съд потвърди присъдата за Георги Иванов

Хасково

Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на бившия кмет на Хасково Георги Иванов, съобщават от съда.

На 16 ноември 2017 г. той беше осъден от Хасковския окръжен съд на 2 години условно с 3 години изпитателен срок, глоба от 3 000 лева и лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност, свързана с ръководство, контрол или стопанисване на публично имущество за срок от 3 години.

Иванов беше признат за виновен в това, че в качеството му на длъжностно лице – кмет на община Хасково противозаконно е издал заповед от 14 май 2015 година, с която е наредил да бъде премахната сградата на хасковския затвор, построена през 1892 година. Постройката е обявена за паметник на културата с историческо значение, със статут на историческа недвижима културна ценност, категория „национално значение“, включена в Списък на историческите паметници в Хасковски окръг.

Решението на Апелативния съд не е окончателно. То подлежи на протест и обжалване пред Върховния касационен съд.

7 коментара

  • Благодаря на Господ,че дочаках този ден Господ забавя но никога не забравя !!! Дано да получи ефективна присъда !!!

  • То бива страх бива ама това вашето си е патология. Вместо да погледнете какво става с града вие седите на тъмно и само Георги та Георги…страхова невроза.Не минат ли изборите послушния съд ще държи делото в разкрачено положение…след това ще го оправдае а ако падне ГЕРБ и ще го прекратят.Като че ли живеете…

  • На мястото на Георги Иванов ще черпя акъллиите от корумпираната съдебна власт. Оттървават го от неприятното задължение да чисти лайната след малоумника Беливанов.Сега ще си гледа личния комфорт и хубавия частен бизнес. А пък ние ще гледаме провала на следващия малоумен кмет от ГРОБ или БКП, все едно и затъването на Хасково.Има Господ, така че всичко ще си дойде на мястото.

  • Аз предлагам Чич Недялко да го оправи и него! Като не може да се справи съдебната власт…

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.