Хасково

Елена Йончева обвини министъра на културата Боил Банов в корупция

Хасковската депутатка Елена Йончева обвини в корупция министъра на културата Боил Банов, който е бивш директор на театъра в Хасково.

Според нея в записи, които тя нарече аферата „Ало, Банов съм“, в качеството му на заместник-министър, Банов е помогнал на строителна фирма да избегне плащането на неустойка от 700 000 лв. за забавянето на проекта за Ларгото с 33 дни, предаде „Нова“.

Народната представителка от БСП разпространи запис, на който според нея се чува гласът на Банов. Йончева твърди, че записът е от 2016 г. В телефонен разговор, който започва с „Ало,… Банов съм“, тогавашният заместник- министър дава указания как да бъдат подправени документи, за да не получи държавата въпросната сума. Той разговаря с независим одитор, а с ръководителя на фирмата договарят как да синхронизират документите, за да не плати фирмата неустойката, твърди депутатът от БСП.

„Рекетират ме с това, че имат записи. Не знам защо ме рекетират. Аз вероятно ще заведа дело по всичко това, което се случи. Там ще опиша защо и за какво ме рекетират. Това са хора, които искат незаконосъобразно да влизат в проекти. Когато това не стане, ме рекитират и заплашват. Веднага депозирам оставка. Така се прави. Не съм разписал оставка, премиерът ще прецени. Аз не съм се родил министър, родил съм се режисьор. Винаги мога да си тръгна. Тази работа за мен не е самоцел“, заяви Боил Банов в коментар на обвиненията на Йончева. И ги определи като „евтини компромати“.

„Записът е направен, защото служителите са били вкарани в незаконна схема и като застраховка“, обясни Йончева. Тя коментира още, че няма данни Банов да се е облагодетелствал от действията му във връзка с неустойката.

Министърът разпространи копие на исковата молба до Софийския градски съд, в която Министерството на културата търси над 753 000 лева за забава на ремонта с 36 дни. Исковата молба е от 17 януари 2017 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Митев
Янко Митев
30.01.2019 15:24 15:24

Не понасям и ГЕРБ и БСП , До сега Харесвах Йончева въпреки че нямам нищо общо с лявото и като мислене и като сексуална ориентация.При този случай браво на Боил! Постъпил е като човек който обича страната си. Ако е дадял под съд фирмата по време на изпълнението на поръчката то по закон е трябвало да спрат строителните дейности.По този начин е щяло да се истарвът сроковете и после да връщаме милиони пари на Европа и да отнесем глоби. Като е постъпил така имаме Ларго не връщаме милиони на Европа и е заведено дело срещу фирмата да си плати неустойката.А Йончева някой и направи курт капан. Иначе браво за КУМ ГЕЙТ и Оградата!

Дамян Толумов
Дамян Толумов
30.01.2019 16:51 16:51

Бать Янко и Бои5л лби е завършил кукловодство Много станахме кукловодити бе като почнеш от Бать Бойка та чак до циганетата в Република

Аман от луди
Аман от луди
30.01.2019 17:14 17:14

Лудото Ленче вече прекали да ни занимава с климактериума си и жлъчта си, време е да отговаря за мега кражбата си и източването на КТБ или си е стегнала куфар за Сърбия да се крие, като покровителят си .

Back to top button