Хасково

12 заявления за нова месечна помощ за дете в Хасковско, 3480 вече поискаха безплатна електронна винетка

12 заявления са подадени в Хасковска област от началото на годината за нова месечна помощ за дете, съобщи главният специалист от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Васка Атанасова.

Помощта е за дете без право на наследствена пенсия от починал родител. Заявленията се подават в дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес на лицето. Месечната помощ се предоставя независимо от доходите на семейството и детето, на другия родител или на настойника, които отглеждат детето и живеят постоянно в страната. Размерът на помощта за 2019 г. е 115 лв.

3480 заявления вече са подадени в областта за отпускането на безплатни електронни винетки. Лицата могат да извършват проверка за издадената електронна винетка на място в „Социално подпомагане“ или на електронната страница на Агенция „Социално подпомагане“ – Допълнително меню – проверка на издадена електронна винетка чрез ДСП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button