Регион

Приеха бюджета на Димитровград с рамка над 38.7 млн. лева

Общинският съвет прие бюджета за 2019 г. на община Димитровград в размер на 38 767 759 лв.

Предложената финансова рамка не беше подкрепена от съветници на БСП и коалиция „Да за Димитровград“. Общо 21 местни парламентаристи гласуваха „за“ бюджета, 5 съветници бяха „против“, а четирима гласуваха с „въздържал се“.

Социалистите аргументираха решението си да не подкрепят финансовата рамка заради общинската политика по разпродаване на общинско имущество, което ще лиши общината от приходи от наеми. Поради малкото заделени средства за селата, обезлюдяването на общината и миграцията на младите хора, и поради недостатъчното финансиране, предвидено за болницата, което тази година е намалено до 240 000 лв.

Кметът Иво Димов заяви, че няма друга община в страната, която да заделя толкова много средства за здравеопазване. Той подчерта, че 8 г. местните данъци не са увеличавани, а от 4 г. осигурява допълнително финансиране за болницата по програма за труднодостъпни и отдалечени болници на здравното министерство.

По отношение на продажбите на общинско собственост Димов заяви: „Как да осъществяваме икономическа политика, как да има инвестиции и нови работни места, ако спъваме бизнеса и не му даваме възможност да се развива. Развиването на бизнеса минава през закупуването на земя“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button