Любопитно

Хасковският театър с премиера на „Балканът не е мъртъв“

Пиесата на македонския драматург Деян Дуковски „Балканът не е мъртъв“ ще има премиера в хасковския театър „Иван Димов“ на 11 февруари.

Режисьор е Стефан Зарев, сценографията е на Цецка Ивайлова и Александра Кочоска, музика: Георги Георгиев. Участват: Анатолий Ставрев, Галина Иванова, Делян Илиев, Димитър Атанасов, Димитър Димитров, Добриела Попова, Иванка Шекерова, Калин Пачеръзки, Катерина Стоянова, Мария Панайотова, Николай Петров, Петър Влайков, Радослав Владимиров.

Театър

Действието се развива в началото на миналия век, когато Балканите се разтърсват от преломни събития. Хаос, революции, драматични обрати, съдбовни срещи… И една невъзможна любов.

Дуковски е носител на множество награди, сред които за най-добър съвременен драматичен текст на Македонския театрален фестивал „Войдан Чернодрински“ в Прилеп, за пиесите „Балканът не е мъртъв“, „Буре барут“ и „Другата страна“. Има Гранд-при на Интернационалния театрален фестивал БИТЕФ за „ММЕ кой пръв започна“ (Белград, 1997) и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button