Хасково

Дневен център за възрастни с увреждания ще се открие в Хасково

Дневен център за пълнолетни лица с увреждания ще бъде открит в Хасково след 1 март. Новият социален център е учреден със заповед на Румяна Петкова, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, съобщават от общината.

Центърът ще се помещава в сградата на дневен център „Марина“ на улица „Славянска“. Той ще е с капацитет 20 души.

До сега децата и младежите с увреждания посещаваха Дневен център „Марина“. Там обаче се приемаха лица до 35 години. Трима от потребителите вече са навършили тази възраст. До края на годината над допустимата до сега възраст от 35 години ще станат общо 7 лица. За да се осигурят необходимите грижи за тях се налага създаването на центъра. В новия Дневен център могат да се приемат и лица, които не са посещавали подобна услуга до сега, но имат нужда нея.

В Дневния център за деца и младежи с увреждания остават 42 места, до сега бяха 62, като там ще се полагат грижи за лица до 18 години.

За обособяването на помещения за новия център ще бъде монтиран подемник, с който да могат да се придвижват потребителите с колички до втория таж на сградата.

Всяка целева група ще бъде в отделно крило и ще се обслужва от необходимите специалисти. Те ще бъдат наемани в зависимост от необходимостта според заболяванията на потребителите на центровете, за да може да бъде предоставена качествена услуга на нуждаещите се.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button