Хасково

ВиК – Хасково търси лаборатория да тества водата срещу близо 200 000 лева

Обществена поръчка за лаборатория, която да тества водата на Хасково обявиха от ВиК. Нуждата от това е заради наложения учестен мониторинг, обясни пред Haskovo.info управителят на дружеството Тодор Марков.

Вече е имало подобна поръчка, която се е провалила. Сега отново могат да участват лаборатории, които да взимат проби за изследвания по различни показатели.

Продължителността на обществената поръчка е 4 месеца. Тя е разделена на 6 обособени позиции, а общата й стойност е 194 000 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 22 февруари.

Междувременно вече са пуснати новите 4 кладенци за питейна вода, които бяха построени в Северна зона. Съоръженията работят с общо около 40 литра в секунда. По думите на Марков това не е достатъчно за качественото смесване на водата, след което да намалеят стойностите на естествен уран и тя да бъде разрешена за пиене и готвене.

Останалите 4 кладенци и двата водопровода, които също се правят с парите за аварийното водоснабдяване на Хасково, все още не са готови. За изграждането на всички съоръжения беше назначена проверка от премиера Бойко Борисов след посещението му в региона. Кметът Добри Беливанов пък заяви, че забавянето е по вина на държавни институции, фирми и процедурни срокове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Някой
Някой
02.02.2019 9:34 9:34

Марков малко време ти остава като шеф на ВИК-ХАСКОВО. А до колкото разбрах ти не си шефа а някаква висока руса кукона която ръководи всички. А ти какво разбираш от вода? Колкото аз разбирам от космически кораби! Хубаво че беше Кмета на Минерални бани Искендер да те направи човек.

Back to top button