Хасково

Грипът отстъпва в Хасковско, повече болни в страната

Болните от грип и остри респираторни заболявания в Хасковска област намаляват през предходната седмица, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Регистрираните случаи са 149 срещу 164 за предишната седмица. Намаление беше отчетено и през изминаващата седмица, което доведе до отмяна на противоепидемичните мерки в региона.

От здравното министерство съобщават, че болните в страната се увеличават. През изминалата седмица са регистрирани общо 10 841 случая на остри заразни заболявания срещу 8 640 случая за предходната седмица. От тях 9 455 са случаите на грип и остри респираторни заболявания срещу 7 688 случая за предходната седмица. Общата заболеваемост от грип и ОРЗ за страната е 247.92 на 10 000 души срещу 201.59 на 10 000 души за предходната седмица.

Иначе, в Хасковско за периода има още 18 с ентероколит, един с хепатит, петима със скарлатина и 33 случая на варицела.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button