Демографската криза се задълбочава в Хасковско

Хасково

Демографската криза в Хасковска област се задълбочава и през изминалата година, сочат последните данни на Националния център по обществено здраве и анализи.

Новородените през 2018 г. в региона са 1238. В същото време починалите са 3697, като сред тях има и 6 деца до едногодишна възраст.

За сравнение новородените в областта през 2017 г. бяха 1447, а починалите 3563. Година по-рано бебетата бяха 1861, а починалите – 3781.

9 коментара

  • Който може ражда в Пловдив, така че трябват други данни. Примерно от личните доктори колко бебета се водят при тях.

  • Хайде стига с тоя Пловдив, навсякъде има спад при ражданията. Починалите сигурно и те ходят там да умират.

  • Бат ви бойку шъ ва опрай да иба и тъпаците ви да иба. гласувайте още за тоя

  • не разбирам защо ревете все за тази демография. всеки ражда според възможностите си. това е личен избор. като ми пишет постоянно че спада раждаемостта да не мислите че ще се засиля. айде стига. когато семейството реши нито бедност нито управници могат да го спрат. това са спекулации. и какво точно ми съобщите с тези цифри не разбрах.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.