Хасково

Две гимназистки в Хасково с награди от ЕС в конкурс за млад преводач

Две единадесетокласнички в Хасково спечелиха награди от конкурса на Европейския съюз за млад преводач, съобщават от представителството на Европейската комисия в България.

Йоана Георгиева е българският победител в тазгодишното 12-о издание на конкурса по превод Juvenes Translatores на Европейската комисия. Вчера ЕК обяви авторите на най-добрите

Езикова
Йоана Георгиева

28 превода по темата „Европейска година на културното наследство“ от ежегодния си конкурс за ученици от средните училища „Juvenes Translatores“.

Езикова
Мария Кахчиева

За първи път наградата отива в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. Със своя превод от немски на български език Йоана Георгиева изпревари 79 свои връстници от общо 17 средни училища в България и стана един от 28-те победители — по един от всяка държава от Европейския съюз. Ученичката от същата гимназия — Мария Кахчиева — печели едно от общо шестте специални отличия за български преводи с много високо качество.

Носителите на приза за млад преводач ще бъдат поканени в Брюксел, за да получат наградите си и да се срещнат с професионалните преводачи от Европейската комисия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
RS6
RS6
05.02.2019 12:11 12:11

Браво на децата, здраве и успехи им желая!

Back to top button