Хасковлии скочиха срещу разрушаването на детска площадка заради строителството на кооперация

Хасково

Живеещи в хасковския квартал „Куба“ готвят протестна подписка срещу разрушаването на една от детските им площадки. Тя се намира срещу детската градина на улица „Св. св. Кирил и Методий“.

Днес там бяха изпратени работници от общинското предприятие „Екопрогрес“, които демонтираха пейките, катерушката, пързалката и люлките. Майки от квартала заявиха пред Haskovo.info, че са крайно против разрушаването на една от малкото детски площадки в района. Хората се канят да започнат и протестна подписка. Те се опасяват, че на мястото на площадката ще бъде издигната висока сграда. Отделно, тя щяла да запуши и съседните къщи. Преди години също е имал опит за строеж, но с подписка и протест е бил спрян.

Площадка

От пресслужбата на общината съобщиха за Haskovo.info, че мястото е продадено през 2004 г. на Иван Стаматов и то не е общинска зелена площ или детска площадка.

Шефът на „Монолит“ Иван Стаматов заяви пред Haskovo.info, че ще строи триетажна сграда с девет апартамента. „Няма да вдигам небостъргач там. Никой не ми се е оплакал на мен. Можех да махна катерушките още преди 15 г., но ги оставих заради децата. Имам разрешително за строеж. Всичко е законно“, допълни Стаматов. Хората от квартала обаче са недоволни, че се посяга на детската площадка, на която някои от тях са израснали.

11 коментара

  • Браво бе, кмете, за една екскурция до Монако си готов всичко да му дадеш на Стаматов.

    • Прочети статията и тогава дрънкай- имота е на Стаматов от 2004 година. И къде видя че общината е продала имота на Стаматов, придобил го е…но не от общината

  • Всеки може да прави каквото си иска щом е законно. Друг е въпросът как е станало законно.

  • Как ще е законно, кауни??? Общината му е прехвърлила част от парк, разбира се че е незаконно!!!

  • Междувременно в Хасково: „Демографската криза се задълбочава в Хасковско“,последвано от „30% ръст на жилищното строителство в Хасковско за година“… логика?!?…..На кого ги строите тез жилищА?!?!?! Хора няма в града, всички реват че са безработни, а се застроява де що се свари свободна земица! Егати парадокса….

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.