Любопитно

Седмокласничка прочете 300 книги за година, наградиха я пред съучениците й

Седмокласничка и социален работник бяха отличени с приза „Читател на годината 2018“ от Градската библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград.

Най-много книги през годината е взела 13-годишната Габриела Гавраилова от училище „Алеко Константинов“. Тя е в седми клас и е успяла да прочете 300 книги от различни жанрове през миналата година. Момичето е редовен читател в детския отдел от 2016 година. Днес тя получи наградата си пред всичките си съученици.

Библиотека

Другият носител на приза е социалният работник Панка Грозева. Жената е взела от библиотеката 235 книги през миналата година. Читател е вече повече от 20 години.

След двете призьорки по брой книги се нареждат Продан Дойчев с 211 и Виолета Янакиева с 204 заглавия.

На днешната церемония бяха отличени и петима посланици на димитровградската библиотека, които са дарявали книги през годините. Това са почетният гражданин и журналистит Димитър Беремски, философът Кирил Георгиев, Марин Коджаиванов, Вирджиния Минчева и дългогодишният библиотекар Здравка Ангелова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button