Хасково

БЧК обучава 140 ученици на първа помощ при изгаряне и счупване

140 ученици от Хасково и Димитровград ще преминат обучение по първа долекарска помощ, съобщиха за Haskovo.info от Българския червен кръст.

Учениците от 6 до 11 клас се учат как да правят превръзки, какво се прави при изгаряне, измръзване, счупване и други. Обученията им се водят от доброволци от младежкия червен кръст. Такъв курс вече са преминали три групи ученици от хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“ и училището в Меричлери.

БЧК

Днес на обучение бяха 20 ученици в 6 и 7 клас от димитровградското училище „Любен Каравелов“. Доброволецът Росен Кузев, който е в 11 клас на хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ първо им демонстрира как се прави превръзка при изгаряне. След това децата я направиха сами. Росен е преминал обучение, за да води такъв курс.

БЧК

Предстои подобно обучение на първа помощ в БЧК – Хасково да преминат и деца от димитровградските училища „Алеко Константинов“ и „Пенчо Славейков“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button