Общината ще прави детска площадка до бъдещата кооперация в „Куба“

Хасково

Жители на хасковския квартал „Куба“ излизат на протест срещу намерението да се строи жилищна сграда на мястото на паркче. Хората събират и подписка.

ПаркКакто Haskovo.info писа, работници демонтираха катерушките от паркчето на улица „Св. св. Кирил и Методий“ срещу детската градина. Оказа се, че мястото е частен парцел, купен от бизнесмена Иван Стаматов през 2004 година от частни лица. Шефът на фирма „Монолит“ пък заяви пред Haskovo.info, че ще строи сграда с три жилищни етажа.

Днес след запитвания към общината кметът Добри Беливанов и главният архитект Тодор Грозев съобщиха, че въпросният парцел от 564 квадрата е възстановен от съда на наследници през 2000 година. Мотивът на съда е, че там така и не е бил направен парк, с каквато цел преди половин век имотът е бил отчужден. Четири години по-късно той е продаден на Стаматов от собствениците. Сделка между него и община Хасково не е имало.Парк

Все пак една трета от мястото, което досега е служело за парк е общинска собственост. Тя е в северната част.

Архитект Грозев посочи, че Стаматов има разрешително за строеж на жилищна сграда, която южно е на 5 етажа, а северно – на 3 етажа и завършва на калкан.

Обмисляме общинският парцел от 345 квадрата да бъде превърнат в детска площадка, обяви кметът Беливанов.

10 коментара

  • Всичко е на ред. Защо са тия напъни. Говорим за частна собственост. Общината не е участник в спора, недоволството не е оправдано

  • Има толкова много частни парцели, които се предлагат за продажба, но винаги инвеститорите ги насочват към парковете и градинките за да могат да им вземат процент. Затова има такива извращения при строителството в Хасково. Цялата местност Казан Топра стои празна на 2 км от центъра на най високото място в града, цели 400дк. но там няма как да се иска процент и затова се пречи за разрастването на града. Крайните квартали се държат в мизерия да се харчат местата в центъра.

  • Бай Добри, що лъжеш като дърт мангал? До сега няма случай да си казал истината.

  • Паркчето Ликуша е така бетонирано и застроено с личното сьгласие на Беливанов.Що за това не пишете, бе Инфо? При кръволока и диктатор в кавички Георги Иванов можеше,нали? Медиите на Еском денонощно го плюеха, както и на Стаматов вестника Хасковска марица.Тогава да, а пък сега при ужким много откритото управление медиите са със запушени усти.

  • значи до сега не е строил защото нямал строително разрешение. интересно кое накара беливанов да му го даде миналата година. монако, бентли, екскурзия или други екстри получи като например апартамент в новата сграда. хайде кажи си ние ще те разберем , алчен си а стаматов има с какво да ти задоволи глада

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.