Ремонтират мост, построен преди 4 години. Вода отнесла подпорната стена

Регион

Ремонт на подпорната стена на моста между Бориславци и Малки воден ще започне веднага след подобряване на времето и оттичане на водите от снеготопенето, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Проблемът там е, че е повредена подпорната стена, а като причина от АПИ посочват дъждовете, които повишили нивото на реката и отнесли част от съоръжението. Това било констатирано в края на миналата седмица.

Всъщност проблемът не е нов. За него още през юли миналата година алармираха местни жители по време на изнесени приемни на областния управител на Хасково, а от администрацията изпратиха писмо до пътната агенция с искане за ремонт.

От АПИ успокояват, че преминаването по моста е безопасно и шофьорите трябва да карат спокойно. До края на седмицата проектанти ще извършат оглед и ще дадат решение за укрепването.

Haskovo.info припомня, че наводненията през февруари 2012 г. разрушиха моста и на неговото място беше изградено ново съоръжение. През 2013 г. бяха проведени тръжни процедури за изготвянето на технически проект, строителство и надзор. Инвестицията е за 855 000 лв. с ДДС и е от републиканския бюджет. Строителните работи приключиха през януари 2015 г. Гаранционният срок за новопостроено пътно съоръжение, според нормативната уредба, е 10 години – до януари 2025 г., уточняват от Агенцията.

Предстои и изкърпване на най-големите дупки по третокласния път, който е в лошо състояние, поради това че не е основно ремонтиран от построяването си преди около 50 години, допълват от АПИ.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.