От понеделник плащаме местните данъци и такси

Хасково

От 11 февруари започва плащането на местни данъци и такси в община Хасково за тази година, съобщават от кметството.

Няма промяна в размера на такса смет и данък сгради в сравнение с миналата година, но не така стоят нещата при данъка за автомобилите, който беше променен със закон и повечето собственици ще плащат по-висок налог.

Плащането на дължимите суми освен в брой на касите на Общинската данъчна дирекция и салона за обслужване на клиенти в кметството, може да се извърши и в Български пощи, по банков път, чрез Изипей или през сайта на община Хасково.

От общината припомнят, че ако се плати пълният размер на годишните данъци до края на април се ползват 5% отстъпка от сумите.

Вече е започнало и разпращането на съобщенията с дължимите суми по пощата и до дни те трябва да бъдат получени от хората, уточняват от община Хасково.

Изчислете данъка на автомобила си: Калкулатор за данък МПС

Общината: При най-масовите автомобили в Хасково данъкът се вдига с 3 до 5 лева

5 коментара

  • Не е верно че няма промяна на данък сгради, ако имате апартамент като първи имот и още един /или вила/ отстъпката от 50% която сте ползвали досега за първият имот няма да я ползвате. При досегашен данък от около 100 лв, новият данък ще е 150. Честито на печелившите!

    • Това е абсолютно невярно! Ползва се отстъпка за ОСНОВНО жилище, по лична карта адреса се гледа

  • „Странен“ остави си телефона за да ти покажа документално, че няма отстъпка за основно жилище, нека да спорим с аргументи а не да си чешем езиците

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.