Хасково

Евродепутатка се разходи в Харманли, хвали ЕС пред ученици в Хасково

Евродепутатът Ева Майдел е на посещение в региона. Преди обяд тя е била на гости на кмета на Харманли Мария Киркова, която я е развела из града. Майдел пък похвали развитието му във Фейсбук.

Малко по-късно евродепутатката беше част от работна среща на тема „Как би изглеждал един ден извън ЕС“ в областната администрация в Хасково. В нея участваха ученици основно от гимназиите в Хасково и Димитровград, а Майдел обясни предимствата от членството на България в Европейския съюз.

Среща
Ева Майдел и Мария Киркова в Харманли
Александър Ковачук (в средата)

Сред най-вълнуващите истории по време на дискусията беше тази на Александър Ковачук, който е избягал със семейството си от войната в Украйна. Ученикът в димитровградската професионална гимназия „Асен Златаров“ каза, че в България и Европейския съюз се чувства щастлив. Младежът е живеел със семейството си в Киев. Сега е с двете си сестри и родителите си в Димитровград. По думите му повечето украинци искат родината им да влезе в ЕС. Това обаче не се случвало и много от тях бягали на Запад.

В същото време украинската валута продължавала да девалвира – от 8 гривни за долар, до сегашните 30 гривни за долар. Това водило до отлив на инвеститори и падане на жизнения стандарт в страната. „В България и Европейския съюз имам бъдеще. Тук сега се живее много по-добре, отклкото в Украйна, която не е в ЕС“, каза още украинецът, който е тук от 4 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button