Хасково

Хасковският младежки център ще търси школски директори за обучение

Йоанна Кокотанекова, Деян Янев, Даниела СтояноваХасковският младежки център е партньор в международен проект за развитие и обучение на административните кадри в училищата, съобщиха днес от общинското предприятие. Проектът ще се управлява от университета във Венеция.

В Програмата, която ще бъде с продължителност 2 години, ще вземат участие представители на България, Италия, Полша, Малта, Турция, Португалия и Румъния. Хасковският младежки център е партньор за нашата страна. Целта на проекта е учители и директори на училища да придобият магистърска степен в сферата на административната дейност, мениджмънта и подобряването на интеркултурните отношения, околната и социална среда.

Тепърва предстои 100 души от цялата страна да бъдат анкетирани, 20 от тях ще бъдат одобрени за обучението. То ще бъде дистанционно и е финансирано по програма „Коменски“ на Европейската комисия.

Желаещи за участие по проекта вече има, сподели директорът на Младежки център Деян Янев. Точните критерии, които те трябва да покрият, тепърва ще бъдат представени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button