Регион

В Харманли зарязаха лозята с литургия, курбан и народни хора

В Харманли зарязаха лозята по стар български обичай в местността „Трифончето“, съобщават от кметството.

Празникът започна с литургия в храм „Свети Трифон“, отслужена от старозагорския митрополит Киприан заедно със своя хор от свещеници от харманлийска духовна околия. Осветен беше и курбана, даван всяка година за празника на жителите на града. Винарските изби от региона бяха предоставили вино за гражданите и гостите на събитието. Лозята зарязаха кметът Мария Киркова, народният представител Георги Станков, зам.-областният управител Стефка Здравкова и председателят на клуб „Възрожденец“ Мирослав Стойчев.

Празник

Празникът на лозари и винари Трифон Зарезан продължи с песни, танци и всеобщо веселие. За доброто настроение се погрижиха танцовите състави „Хорищенци“ и „Гергана“ с ръководител Галина Христова, „Ритмика“ с ръководител Вели Велев, както и талантливите „Харманлийски славеи“ с вокален педагог Жеко Ангелов, които огласиха местността. Община Харманли и местните винопроизводителите им поднесоха своята благодарност под формата на бутикови вина и грамоти за участие. От мотоклуб „Чакалите“ бяха подготвили игри и забавления за публиката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button