Хасково

Схемата за хероина: оставяш колата на паркинг, минаваш границата и ти дават 500 лв

39-годишният софиянец Костадин Илиев, който беше арестуван с близо 4 килограма хероин на ГКПП „Капитан Андреево“ преди 4 дни, е трябвало да вземе 500 лева, които обаче не знаел, че са за трафик на дрога.

Това стана ясно днес в съда, където беше гледано искането на прокуратурата Илиев да остане в ареста докато върви разследването. Съдът постанови постоянен арест. Междувременно полицията издирва Никола Тодоров – приятел на мъжа, който пътувал заедно с него, но минал границата пеша.

Както Haskovo.info писа, късно вечерта на 7 февруари Илиев влезе на пункта от Турция с БМВ. Дрогата беше открита в колата. Пред разследващите той е отрекъл да знае за наркотика.

Задържаният обаче разказал, че и друг път със своя приятел са пътували за Турция, където оставяли колата на паркинг и след няколко часа я взимали. За това получавали по 500 лв. Тодоров преминавал през пункта пеш. Сега той се издирва от властите.

Ако Илиев бъде признат за виновен го грози затвор между 15 и 20 г. Решението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Петко
Петко
11.02.2019 13:45 13:45

То нормален ли е за 500 лева разходите по делото неможе да си плати пълен смях

НикМик
НикМик
14.02.2019 16:22 16:22

Тодоров минавал пеш, а Илиев изобщо не се е усъмнил защо?? Сега в затвора ще му дойде разума.

Back to top button