Беливанов със заповед за детска площадка в общинската част от паркчето в „Куба“

Хасково

Общинската част от паркчето на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в хасковския квартал „Куба“ сменя предназначението си от „за жилищни нужди“ в „за озеленяване и детска площадка“. Това става със заповед на кмета Добри Беливанов, съобщават от кметството.

Спорният терен предизвика недоволството на живеещите в района, след като миналата седмица стана ясно, че по-голямата част от него всъщност е частна собственост и предстои там да бъде построена жилищна сграда. Хората не са знаели, че това по документи не е парк.

Оказа се, че теренът е върнат на собственици от съда през 2000 година, а 4 години по-късно е купен от Иван Стаматов, който сега предвижда да строи. Една трета от досегашното паркче, което по докемунти не е парк, е собственост на общината и също е било предвидено за застрояване, затова и проектът на Стаматов завършва в северната част „на калкан“.

Със заповедта на Беливанов се променя предназначението на общинския парцел и той вече ще бъде предвиден за озеленяване и детска площадка. Между него и сградата се предвижда алея, защото иначе непокриването на калкана нарушава закона, уточняват от община Хасково.

В заповедта е предвидено в срок от 90 дни да бъде изработен проект, който след това ще бъде разгледан от Експертен съвет по устройво на територията и ще бъде обявен, за да може заинтересованите лица да го обжалват. Впоследствие кметът ще внесе предложение в Общинския съвет за промяна на собствеността на общинския имот от „частна общинска“ в „публична общинска“.

7 коментара

  • Кооперацията си е законна и никой не я пипа. В другите 300 квадрата, които са общински ще има детска площадка.

 • каква е тази детска площадка на 300 квадрата бе защитник на кмета? на 300 квадрата хората си правят апартаменти. Кого лъже този. По добре да каже няма ли за него или за дъщеря му апартамент в кооперацията на Стаматов. Или в другите парцели в Куба дето пак е подписал да се строи.

 • цялото паркче е достатъчно малко , за да има място и за строеж и за детска площадка. Нека кмета да бъде така добър да не лъже. Ние не сме толкова изветрели колкото него. Щом Г.Иванов успя да удържи гладния Стаматов, защо Беливанов се продаде и за колко.

 • Жалка работа. Няма смелост никой да ги спре тези изедници. Разпродадоха едно време общинските имоти и паркове като този за жълти стотинки и сега строят мизерните си строителства с евтини материали и ги продават после на високи цени. На този малък терен Тея тъпанари как виждат сграда и парк да има? Една пейка сигурно ще сложат пред сградта, то за друго няма да има място.

  • А ти не разбра ли че новината, че общината някога е продавала такв терен е фейк?!????? ИМОТА Е ЧАСТЕН! Четирима собственици са продали имота на Стаматов.
   Няма Георги Иванов , няма Добри Беливанов те в тая история не участват!!!! Колкото и да им е мъчно на някои че не им се случи врътката със скандала

 • Там до сградата трябва да има паркче за да мога като изведа кучето да има къде да ака

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.