Земеделският министър: Преговаряме да продаваме българско вино в Алибаба

Регион

Водени са разговори с представителя на китайската платформа Алибаба за промотиране на българското вино, обяви министърът на земеделието и храните Румен Порожанов край Свиленград. Той участва в ритуала по зарязване на лозята в местна винарска изба.

В България годишно се пият около 120 милиона литра вино, а износът ни е 60 милиона литра, коментира още Порожанов. Според него след падането на митата за Япония очакваме износът ни към страната да се увеличи от 2 на 5 милиона литра вино.

600 000 декара са лозовите масиви в страната като миналата година са се увеличили с 14 000 хектара. Въпреки че реколтата е била по-слаба и това е създало известни затруднения, тази година се очаква добра реколта, допълни министърът.

266 са винарските изби в страната, 72 от тях са чужда собственост.

Зарязване

3 коментара

  • Спечелете един регионален пазар, преди да ламтите за световен. Световният пазар е огромен и гладен, а разочарованият клиент вече не е твой. Порожанов на ясно ли е, че това е стока, от която нямаме достатъчно, с едно и също качество за всички вероятни клиенти?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.