Президентът Радев оптимист за Хасково, познавал хората

Хасково

Оптимист съм за Хасково, защото познавам колко работливи и можещи са хората тук. Така президентът Румен Радев поздрави присъстващите на срещата с него в хасковския театър представители на бизнеса.

Президентът пристигна на площад „Свобода“, където прие военния строй. Малка група извика „Искаме в Европа“. След това държавният глава се отправи към театъра, а по пътя получи цветя и подаръци.

Регионът е център от стратегическо значение – на пътя между Азия и Европа, заяви Радев, но посочи, че както е и с други региони на страната и тук брутният вътрешен продукт е 2 пъти по-нисък от средния за страната, средната заплата в Хасковско е на 24 място в сравнение с другите региони и два пъти по-ниска от тази в София. Отделно се изоставало в чуждестранните инвестиции, липсвала и квалифицирана работна ръка.

Румен Радев

Първият въпрос от бизнеса към президента беше за това, че промишленият ток е два пъти по-скъп в сравнение с декември и това водело до свиване на производството. Радев посочи, че покачването на цената на промишления ток идва от липсата на ясна енергийна стратегия. По неговите думи гражданите и бизнесът трябва да поставят въпроса ребром на изпълнителната власт.

До края на близо едночасовата среща думата за въпроси взеха гости от Индия и Англия. Те се интересуваха за мнението на Радев за Брекзит, търговията с Индия и сигурността на границите. Дискусията се водеше на английски език. Румен Радев заяви, че при Брекзита най-важното е да се запазят правата на хората – на българите на Острова и на англичаните в Европейския съюз. Държавният глава посочи, че Индия е стратегически партньор за България.

20 коментара

 • Бизнесът да не се наговарят да дават ниски заплати защото вече хора не останаха в Хасково и общината да не праща инвеститорите да строят в парковете! Това е достатъчно за да има поне малко хора в Хасково.

 • Достоен президент! А журналята хасковски мълчат и се крият като мишки от него, сакън ББ или ЦвЦв да не им набият канчетата

 • Областния Дечев се шмугнал в храстите от страх и стам да не го видят редомдо Президента, че всички ще разберат от колко различни калибри са – Радев умен умен, Дечев тъп тъп

   • Ще ни избави ли от Европейския съюз и Запада? Заедно с Путин и Ердоган да защитаваме Мъдуро!!! СССР!!!

 • И ко стана,че не се сетих!Дън ви пУдигнаха заплатите,деТ няма,къде да ги изкарваре !?! Който и да дойде или да не дойде,свършена е…Отодохме си на кино.Добре,че живота просължава след таз пародия земна!На видов ден,всеки ще си плати с/кта!

 • Минко,много монгол ли китаец ли\да не си ги води от Сф?/и 20_30 склерита. Ха ха ха,голям смях!И Дед Д естествено!

 • Среща с бизнеса пък в залата един бизнесмен няма. Общински служители, чиновници даже и жената на Жоро Гела там брои кои са дошли и кои са избягали да може после да доносничи. Жалко че такива дребни хора опропастиха посещението на президента. среща с нормални хора а не с минко крадеца на ток, Янчо крадеца на Палатата и пръв приятел на Ганка Кульовска, Себахтин с рейсовете и Анушка дето изпълнява всички поръчки на Георги Иванов. Това ли ви е бизнеса и защо по дяволите общинските чиновници в работно време чакат президента на площада Аз не им плащам за да си веят шаловете по плочките. Какъв бизнес има Налбантов от отдел кулутра че е подреден в театъра в 16,30ч. И директорката на детската градина Ели костова пуснала ли си е отпуска че не е работи днес. Хайде да ги проверим тези работи.

  • Колега,колега тя всичката ни е наред объркана.Пълен подвижен безхаберен поток,който не му стига акъла за нищо освен за свирки всякъкви!А по темата,та не разбрах,каква ще ни е ползата от това посещение на наш съгражданин!?!

 • Най-ми е смешно, някой като каже, че Радев бил умен! Че тоя, не може да върже две думи и, ако не е наизустил какво да каже, а се напъне да го измисли… от зор му теквало кръв през носа.

 • Аутсайдерът Радев е изолиран. Никой от ръководителите на други държави по света не иска да се среща с него. След много настоятелни опити го прие само португалския президент. От кумова срама. Насоятелните му опитите да участва в Молитвената закуска на Тръмп бяха отсвирени от американците. На Балканите, в Европа, навсякъде вратите са заворени за него. И за Деса, разбира се. Няма как да скрие, че е държан на къса връвчица.
  А наивниците по света свършиха.

 • Оптимист ли? От два дни село Стамболийски, област Хасково – НЯМА ВОДА! Ако това е оптимистично, по добре да не знам кое би било жалкото! Хората имат малки деца, а никой не се интересува, нито заема със случая! Къде е Румен Радев, когато ВИК Хасково още празнува Трифон Зарезан?

  • Ти ,защо не отиде на мегдана да се оплакваш???От тук нищо няма да стане.То не,че от там ще,но,пък ти ще си спокоен,че си направил от теб,квото трябва!

 • Мръсни герберски подлоги, плюете защото никога няма стигнете потенциала на единствения интелигентен, умен и достоен президент на Р България в годините на прехода! Всички кадри на ПП ГЕРБ сте тъпи малоумници, безработни, калинки, некадърници, крадци, мутри и престъпници като вашите водачи!
  Злобейте и се крийте, че ви идва времето в което ще отговаряте за всички мръсотии и грабежа на държавата!

 • Колега,колега тя всичката ни е наред объркана.Пълен подвижен безхаберен поток,който не му стига акъла за нищо освен за свирки всякъкви!А по темата,та не разбрах,каква ще ни е ползата от това посещение на наш съгражданин!?!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.