Хасково

Заради опасността Хасково да остане без автобуси: искат спешна обществена поръчка за превозвачи

Предложение за спешно провеждане на обществена поръчка за възлагане на обществен превоз на пътници по линиите от общинската, областната и републиканската транспортни схеми от квотата на община Хасково прави до общинския съвет кметът Добри Беливанов.

Сред мотивите за предварително изпълнение на решението се посочва, че договорите за обществен превоз на пътници изтичат през септември 2019 г. В случай на непровеждане на процедура за избор на изпълнител, би се създал риск от прекъсването на превозите по маршрутните разписания.

Във връзка с постъпилите сигнали от граждани за промяна на някои от часовете на автобусните линии, както и искания от фирмите-превозвачи за актуализация на часовете за по-добро обслужване на гражданите, е необходимо да бъдат извършени промени. Договорите с превозвачите ще са за срок от 5 г.

Предложението на кмета ще бъде разгледано на февруарската сесия на общинския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button