Спорт

17-годишната Никол с 33 точки за победата на „Раковски“, димитровградчанка блести за Казанлък

Почитателите на волейбола в Димитровград определено ще запомнят този сезон при жените. В трето поредно домакинство „Раковски“ игра 5-геймов сблъсък, спечелен с 3:2 срещу „Казанлък“.

И този път, както беше срещу „Левски“ и ЦСКА, волейболистките на Габриела Айшинова поведоха с 2:0 и допуснаха изравняване. Тези драматични срещи явно привличат публика, защото тази вечер спортна зала „Младост“ беше още по-пълна. Имаше и шумна агитка от Казанлък, както и традиционната подкрепа за „Раковски“ от Хасково.

Волейбол

„Раковски“ прегази гостите в първия гейм с 25:11, след което играта започна да се изравнява. Айшинова заложи на някои от по-младите момичета. Вторият гейм отново беше за домакините след 28:26, а следващите два за гостите, които показаха голямо желание за обрат – 27:25 и 25:22. В петия гейм „Раковски“ като по-опитен състав бързо се откъсна в резултата и грабна победата след 15:9.

Волейбол

Цели 33 точки за успеха реализира 17-годишната Никол Дулева, която направи страхотни атаки. Емилета Рачева също беше в топ форма с 25 т. Станислава Костадинова пък е с най-много блокади – 8.

Волейбол

Страхотно за Казанлък се представи и димитровградчанката Пламена Кораменова, която е и капитан на отбора. Плами е и разпределител в националния отбор.

С тази победа „Раковски“ спечели 2 точки, а Казанлък – една. Домакините изпревариха ЦСКА и вече са четвърти на 2 точки от третия „Левски“. В следващия кръг на 23 февруари „Раковски“ гостува на „Марица“ в Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button