Подновиха протестите в Хасково, хората искат референдуми

Хасково

Десетки излязоха в ранния следобед на протест на площад „Свобода“ в Хасково. Те бяха подкрепени и от няколко човека от Харманли.

Хората заявиха, че искат да възобновят масовите протести срещу системата от края на миналата година. Имаше знамена и тромби. Протестът беше мирен и не бяха затворени улици. Като цяло исканията са за по-висок стандарт на живот.

Протест

„Искаме смяна на системата и пряко управление на народа. Това може да стане с национални и местни рефрендуми“, заяви Георги Ванков. Той изрази недоволството си от народните представители, които вместо да спазвали законите, ги погазвали. и даде като пример последните изменения в Изборния кодекс, с които се обезсилвал мажоритарният вот, както и случващото се с ЦИК.

Веселин Илчев каза, че основно иска държавата да се вслуша в гласа на народа. Той обвини управляващите от всички партии през Прехода в неспазване на закона. Хасковлията се оплака, че държавата вместо да помага на бизнеса, го задушава и каза, че срещу него и бизнеса му в последните години са извършени 7 атентата.

Протестиращите имат намерение да организират нов протест следващата събота и се надяват той да бъде по-масов.

3 коментара

  • Без тояги и камъни няма да стане. Жалко ,че го казвам обаче това е истината. Ако искаме свободна държава трябва да си я извоюваме.

    • Ще свалите шайката и на извънредните парламентарни избори пак ще я изберете.
      Тоя номер го направихте вече два пъти.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...