Хасково

ГЕРБ: Ще се борим с всички сили срещу „законното, но нецелесъобразно“ строителство в „Куба“

„Ще направим всичко възможно да предотвратим строителството в паркчето в хасковския квартал „Куба“. Това обявиха на нарочна пресконференция от областното и общинското ръководство на ГЕРБ в Хасково.

Haskovo.info припомня, че детската площадка на улица „Св. св. Кирил и Методий“ всъщност е частен имот на бизнесмена Иван Стаматов, закупен от наследници през 2004 г. Катерушките вече бяха демонтирани, като се очаква да започне строителството на жилищна сграда с 9 апартамента. От общината пък се ангажираха да направят паркче на общинско място, северно от сградата. Хората в квартала пък са против застрояването.

Пресконференция

„Нашата позиция в този случай е общината да обезщети собственика на терена, да го закупи или да промени общия устройствен план там. Тенденцията в последните години е Хасково да се презастроява за сметка на зелените площи. Това не трябва да се позволява. Имахме проект за нов парк зад ДНА, където нищо не се случва, а правителството ни предостави тези военни имоти за тази цел. Ще се опитаме с всички правни аргументи да запазим зелената площ в „Куба“. Там всичко може да е законно, но не е целесъобразно“, каза областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев. Според депутата в този случай не е защитен общественият интерес, а личен интерес и допълни, че има горчивото чувство, че всичко се прави като отплата за една екскурзия в Монако.

Затова всички зелени площи в Хасково да останат такива се обяви и общинският лидер на партията Станислав Дечев. Той посочи, че преди време в квартала една детска площадка също е била застроена.

Председателят на общинския съвет Таня Захариева съобщи, че тази сутрин при нея е постъпила подписка от 248 човека от квартал „Куба“ срещу застрояването там. Тя е изпратила искане до кмета Добри Беливанов да представи всички документи около разрешителното за строителство там. Този въпрос ще бъде повдигнат на утрешната комисия по ТСУ и транспорт.

Делян Добрев допълни, че още на тази сесия на общинския съвет трябва да бъде внесено предложение да се спре строителството в „Куба“.

Народният представител коментира и предстоящите евроизбори. Той заяви, че от партията са готови за вота, като тази вечер в Хасково ще бъде проведено номинационно събрание на ГЕРБ. Добрев сподели, че ще номинира за евродепутат еврокомисарката Мария Габриел, която по думите му е с доказани качества. Добрев изказа притесненията си, че преди изборите има три почивни дни и много хора ще пътуват. Според него евроизборите ще са критерий коя партия каква електорална подкрепа има.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.02.2019 13:11 13:11

Михлюзи и маскари

МАНГО
МАНГО
18.02.2019 13:16 13:16

Ще национализирате частния имот ли?
Ми освен и на ДД да национализирате къщата. И цеха на баща му!

Анонимен
Анонимен
18.02.2019 16:09 16:09
Отговор до  МАНГО

Дайте да се разберев ГЕРБ дясна партия ли са? Уж са..А тогава как точно са против частната собственост и частните инвестиции???

Гергана флейтата
Гергана флейтата
18.02.2019 13:27 13:27

тая кака на сни… беше и е любовница на Иван Стаматов.Древната професия в действие.

Анонимен
Анонимен
18.02.2019 15:51 15:51
Отговор до  Гергана флейтата

ГЬОНСУРАТЛЪК МУ Е ДУМАТА. Коя била любовница дали е била или не те си знаят, обаче частната собственост си е неприкосновена. Дясна паритя сте ГЕРБ …алоооо БСП други бяха уж.
15 години тоя парцел си е за строителство, сега инвеститора решил да си строи заплануваната сграда, по всички правила ама ние ще го режем, щото е от грешната партия. Законно било ама нецелесъобразно.
Кой решава дали е целесъобразно? Аз имам място, купил съм го когато е било разрешено строителстовот, години по-късно ершавам да си строя разрешават ми и някой решава че е нецерлесъобразно???
Кой ще покрие разходите до тука?
И защо казвате тогава, че е законнен строежа до детската градина на улица Одрин, защото е замесено татковото Делянче- тя е дала виза за поректиране,баща й е неуспял кандидат за кмет от ГЕРБ Антончо. Дали не го строи той дори?
Както ви оттърва така ви е мнението. Няма кой да ви повярва ни на европейски още по малко на местни избори

Имам си име и то е Хасковлия
Имам си име и то е Хасковлия
18.02.2019 16:44 16:44

Брей големи защитници на Стаматов станахте всички бе. При него сте на работа или ви е дал по някой лев да пишете. Ако пред вашите къщи дигнат 5 етажен блок много ли ще сте щастливи. Или защото гори чергата на комшията вие злорадствате. Алчността на Стаматов и вас ще ви настигне. А когато кмета му асфалтира пътя и паркинга му с нашите пари защо не защитихте частния му паркинг а . Ако е било толкова законно Георги Иванов да му беше дал да строи. Но дори и той не посмя да посегне на децата а сега този старец няма свян и съвест а само пачки и ламтеж за пари. С колко те купи стаматов бе старчок изкукал.

кметски изместник
кметски изместник
18.02.2019 17:23 17:23

Много фенове има този Стаматов, да не очакваме кандидатура скоро :D Нещо зам. да го направим или…

Идиот патриот
Идиот патриот
18.02.2019 20:40 20:40

Ми борете то скоро идват избори тогава ще ривете

Анонимен
Анонимен
18.02.2019 21:49 21:49

Я виж ти…Значи наистина трябва да се защитава обществения интерес! Добре, наблюдаваме тогава навсякъде! Че едни бели колчета бяха забити из гората на Ямача!

. Нерегистриран
. Нерегистриран
19.02.2019 12:12 12:12

Старчески Куба к, во не можете да разделите бре, че нещо не мога да вдяна. Поздрави от далече. Освен езиковата, що стана млади нерде изчезнали..

112
112
22.02.2019 11:07 11:07

Докато се борят всички там горе от балкана слизат с чували пари, а и защитници на циганите са, малево, книжовник… Балканджии има ли ги. Има ги. В поделение казват със звездички но там от други градове… От Крумовград, от Кирково… Да не ни обидя всичко е при нас в поделение, а не отгоре ОП лъжи, мислят за тях си, но всичко свърши, през 30 г и преди докато те раждаха, а там горе всички млади депутатски… Мързеливи хора и циганите днес не ги обичат, а и са млади и не им пука за възрастните старци християни, подигравки, на инат говор, но важно е отгоре те вечно там, догато всички напуснат или измират, вижда му се краят, няма да е дълго и да му мислят управляващите с внучетата, дано които ударите след време не ги за стигне с внучетата ви… Не казвай „нигога“ докато си жив, А и мъртвец. Възмездие ще има и рано или късно ще бъде

Back to top button