Хасково

До 20 000 лв. глоба за общините в Хасковско ако не почистят речните корита

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково е дала предписания на кметовете на 17 общини за почистване на нерегламентирани сметища на речните корита и прилежащите територии, съобщават от екоинспекцията.

Срокът на изпълнение на предписанията е 20 април, а за недопускане на образуването на сметища е постоянен. Това се прави по заповд на миинистъра на околната среда и водите. Целта е ако има проблемни участъци, те да бъдат почистени преди снеготопенето.

До края на май ще бъдат извършени проверки за изпълнение на дадените предписания. При констатиране на нерегламентирани замърсявания ще бъдат предприети административно-наказателни мерки. За неизпълнение на предписание Законът за опазване на околната среда предвижда глоба от 2000 до 20 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button