Овации за първия концерт за годината на камерния оркестър, посветен на Менделсон

Любопитно

Хасковският камерен оркестър с диригент Цанислав Петков изнесе първия си концерт от началото на годината в театър „Иван Димов“. Много хасковлии уважиха музикалното събитие и аплодираха изпълнителите.

Концертът е посветен на 210 г. от рождението на Менделсон. Солисти бяха Даниела Андонова – пиано и Радмила Петрова-Кръстева – цигулка. Те изпълниха Концерт за цигулка, пиано и струнен оркестър, както и Симфония №7.

Концерт

Петрова-Кръстева преподава цигулка в НМУ „Любомир Пипков“ в София, а проф. д-р Даниела Андонова преподава пиано в Инструменталния факултет на НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Те са изпълнители с трайно присъствие в българския концертен музикален живот. Всяка една от тях има разгърната солистична кариера в България и в чужбина с репертоар от барока до съвремието.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...