Хасково почете 146 г. от гибелта на Васил Левски с венци и заупокойна молитва

Хасково

Хасково почете 146 г. от гибелта на Васил Левски с ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника до едноименното училище.

В ритуала участваха военнослужещи от хасковското формирование, духовият оркестър и ученици, които се представиха с рецитал. Свещеници отслужиха заупокойна молитва. Слово за Левски държа кметът Добри Беливанов. Сред официалните лица бяха областният управител Станислав Дечев и неговият заместник Стефка Здравкова.

Паметник

От 18 часа в театър „Иван Димов“ студенти от НАТФИЗ и департамент „Театър“ на Нов български университет ще представят Музикално-поетичен възрожденски спектакъл „Памет“. Режисурата е на Владимир Мастиков. Спектакълът е по текстове на Христо Ботев, Иван Вазов, Пейо Яворов и др.

„Памет“ е съчетание на театрално поставена поезия, придружена от акапелни изпълнения на български народни песни – „Зайди, зайди“, „Женала е дюлбер Яна“, „Даваш ли, даваш Балканджи Йово“ и др., пластически етюди, атрактивна сценография и автентично фолклорно облекло. Входът е свободен.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...