Хасковска област е на 24 място по средна заплата в страната

Хасково

По размер на средната месечна работна заплата през четвъртото тримесечие на 2018 г. Хасковска област заема 24 място сред 28-те области в страната, съобщават от Териториално статистическо бюро – юг при Националния статистически институт.

С най-висока средна месечна заплата е София – 1582 лв., а с най-ниска е Видин – 763 лв. За периода средната заплата за страната е 1171 лв. – с 335 лв. по-висока от тази в Хасковска област.

През четвъртото тримесечие на 2018 г. средната месечна работна заплата в Хасковско нараства спрямо третото тримесечие с 4.5%, като достига 836 лв. За обществения сектор средната месечна заплата е 1071 лв., а за частния – 756 лв.

Средната брутна месечна работна заплата в областта за октомври 2018 г. е 831 лв., за ноември – 797 лв. и за декември – 881 лв.

По предвалителни данни наетите по трудово и служебно правоотношение към края на декември 2018 г. се запазват като брой спрямо края на септември и остават 51 500. Броят им се увеличава с 2300 или с 4.6% спрямо същия период на предходната година.

6 коментара

 • Пенсионерите вън от държавните инстанции – и пенсия и заплата че и за командировка реват, не се наядохте бе гадини недни!

  • Какво ви пречат пенсионерите?
   Ча са кадърни и грамотни ли?
   Че трябва да оцеляват с мизерните пенсии от по 150 евро ли?
   Да не би някой от хубаво да работи след пенсионирането?
   По вашата логика и от частните фирми да ги изхвърлят.

 • Т.е. Хаскьой е най-зле (зад него са само 3 те области на Северозападнала БГ). Ясно и точно!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.