Хасково

Дават парка в „Куба“ на прокуратурата и РДНСК

Цялата документация за паркчето на улица „Св. св. Кирил и Методий“ в хасковския квартал „Куба“ ще бъде предадена на прокуратурата и РДНСК. Това заяви зам.-председателят на общинския съвет Митко Полихронов.

Haskovo.info припомня, че вчера председателят на местния парламент Таня Захариева съобщи, че е изпратила искане до кмета Добри Беливанов да представи всички документи около разрешителното за строителство там. Полихронов допълни, че всичко вече е в общинския съвет и то ще бъде предоставено на компетентните институции, за да се произнесат.

Общински съвет

Вчера от ГЕРБ заявиха, че ще се борят с всички законни средства, за да не позволят това строителство в „Куба“. Очакваше се за февруарската сесия на общинския съвет да бъде внесена докладна с предложение как точно да се спре строителството там. До тази вечер такава не е постъпила.

Както Haskovo.info писа, детската площадка в „Куба“ всъщност е частен имот на бизнесмена Иван Стаматов, закупен от наследници през 2004 г. Катерушките вече бяха демонтирани, като се очаква да започне строителството на жилищна сграда с 9 апартамента. От общината пък се ангажираха да направят паркче на общинско място, северно от сградата. Хората в квартала са против застрояването и внесоха поодписка в общинския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.02.2019 9:31 9:31

ГЕРБ да се спрат с простотиите си. Аман от празни шумотевици. Ясно е и за децата, че частната собственост е неприкосновенна. Пише го в Конституцията. Човека си го е купил имота преди 15години. Сега дошло ред да инвестира там и по действащата и към момента нормативна база той си се снабдява с всички необходими документи. Да поясня, че за това си се искат и пари- плаща се за проект на архитекта най-малко, отделно разни разрешителни съгласувания поне едни 5-6 месеца са отишли в обикаляне и събиране на одкументация и плащане на законни такси и цени. И сега някой се сетил че баш там не бива да има къща. Питам се ако тая къща е на гербаджията неуспял кандидат за кмет Антон Иванов а не на Стаматов дали щеше да има шум?

Писачев
Писачев
20.02.2019 11:17 11:17

А бе ти да не пътува с рейса до Монако и ти че така браниш Стаматов и частната му собственост. Защо не ти е мъчно за децата които няма да има къде да играят. Да не би сам Стаматов да ти диктува какво да напишеш. Освен това няма да е първият случай на спрян строеж вчастен имот. Айде вземи си надницата от Стаматов и спри да тровиш въздуха .

ВСЕВИШНИЯ КЕНАНЕЦ
ВСЕВИШНИЯ КЕНАНЕЦ
20.02.2019 11:38 11:38

Писачев ако аз дойда у вас и пожелая апартамента нали ще оревеш върталъка и ще покажеш документ за собственост –частна е как тогава ще се разберем Ами по твойте разбирания законите не важат

сган
сган
23.02.2019 23:03 23:03

тия съветници са сган долна не поткрепящи хората

Back to top button