Хасково

Семейства от Хасковска област вече могат да кандидатстват за финансиране на ин витро

Хасковските семейства с репродуктивни проблеми вече могат да кандидатстват за финансиране на ин витро процедура, обявиха на пресконференция областният управител Станислав Дечев и председателят на Управителния съвет на фондация „Искам бебе“ Мария Янева.

Заявленията на семействата от Хасковска област ще се приемат в периода от 20 февруари до 20 март. Документите и условията за кандидатстване са качени на сайта на фондацията.

Кандидатстващата двойка трябва да са български граждани с постоянен или настоящ адрес на територията на Хасковска област за последните 2 г. преди датата на кандидатстване. Кандидатът и пратньорът не трябва да са под запрещение, както и да са в кръвно родство по права линия или по съребрена линия до четвърта степен помежду си. Възрастта на жената трябва да е между 20 и 43 г. Трябва да има доказана причина за стерилитет. Двойката да е изчерпала 4 ин витро процедури, финансирани от държавата чрез Центъра за асистирана репродукция и да не подлежи на финансиране от Центъра. Двойката не трябва да има общи деца, да не е получавала или да следва да получи дарение от други дарителски кампании в последната една година. Двойката трябва да извърши ин витро процедурата в лицензирана клиника в България. Могат да кандидатстват и двойки, които са подали молби и към общинските програми.

Областна

Ще бъдат финансирани две двойки от кандидатстващите, които ще си разделят 6891 лв. Те ще бъдат изтеглени с жребий. 5890.70 лв. бяха събрани от благотворителните инициативи на областна администрация, а 1001 лв. добавиха от фотоучилището с ръководител Иван Златев, които организираха благотворителна изложба.

Haskovo.info припомня, че миналата година от благотворителната кампания на областна администрация и фондацията бяха подпомогнати две двойки, като едната вече има деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.02.2019 17:18 17:18

Всичко много добре,но тази сума не е достатъчна за една двойка а те ще я разделят на две семейства.

Back to top button