2 години безвъзмезден труд за даяджията с „маави пара“

Хасково

Наказание пробация получи от Хасковския окръжен съд бившия инспектор от областния отдел „Автомобилна администрация“ Петър Василев, който беше признат за виновен, че е поискал и взел подкуп.

Haskovo.info припомня, че на 30 май 2015 г. Василев бе заснет от турски шофьор на тир как иска и взима от кабината на камиона 20 евро. Ден по-късно водачът публикува заснетото. В него се вижда как испекторът се качва на стълбите на кабината и съобщава на шофьора, че колата има технически проблем. Водачът възразил и отвърнал, че е нова. Подсъдимият продължава да настоява и за да не извърши контролна проверка иска сумата от 20 евро, наричайки ги „синя банкнота“. „Маави пара, знаеш ли какво е? Йок кармазъ!“, казва във видеозаписа инспекторът.

Водачът посочва от намиращите се на конзолата банкноти такава с номинал от 20 евро и Василев я взима, за да не му извърши проверка.
Първоначално Василев беше оправдан от хасковския съд. През февруари миналата година Пловдивският апелативен съд отмени оправдателната присъда и върна делото на Хасковския окръжен съд за разглеждане от друг състав.

Сега пробационните мерки за Петър Василев включват задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител, двете с продължителност от по 2 г. и безвъзмезден труд в полза на обществото от по 100 часа годишно, за две поредни години и глоба от 5 000 лв. Василев се лишава от правото да заема държавна длъжност за 2 г.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд.

Уволнение за подкуп в ДАИ – ВИДЕО

Един коментар по “2 години безвъзмезден труд за даяджията с „маави пара“

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.