Ремонтират залата на стадион „Младост“ в Хасково и забавачката в Ябълково по „Красива България“

Хасково

Залата на стадион „Младост“ в Хасково ще бъде ремонтирана за 141 378 лв., съобщават от кметството.

Това става благодарение на спечелен проект по програма „Красива България“. Залата ще бъде обновена. Предвидена е нова настилка във всички помещения, цялостен ремонт на санитарните помещения. Ще се подмени електрическата инсталация. Предстои обявяването на обществена поръчка за избор на фирма изпълнител на строителните дейности.

През 2017 г. със средства на общината беше извършен спешен ремонт на покрива на залата.

Община Димитровград също е спечелила проект по „Красива България“, съобщават от кметството. Той е на стойност 223 155 лв., с които ще се финансира ремонта на детската градина в село Ябълково. Напълно ще бъде подновена дограмата, покрива, електро и ВиК-инсталацията на сградата. Ще бъде сложена топлоизолация на фасадата, за повишаване енергийната ефективност. Нова мазилка ще осъвремени фасадата на детската градина. Вътре ще бъдат ремонтирани тоалетните, стълбището, стените ще бъдат шпакловани и боядисани. Предвижда се нова подова настилка и окачен таван от минерално-фазерни плоскости.

В детското заведение се възпитават 32 деца от селата Ябълково, Сталево и Скобелево.

Един коментар по “Ремонтират залата на стадион „Младост“ в Хасково и забавачката в Ябълково по „Красива България“

  • Да вземат да ремонтират и направят тренировъчния спортен комплекс на Ямача. Изключително е необходим,общината да застане с лице към проблема-да го купи или замени от собственника и Хасково ще има уникални възможности за спорт на уникално място.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.