Хасково

Ремонтират залата на стадион „Младост“ в Хасково и забавачката в Ябълково по „Красива България“

Залата на стадион „Младост“ в Хасково ще бъде ремонтирана за 141 378 лв., съобщават от кметството.

Това става благодарение на спечелен проект по програма „Красива България“. Залата ще бъде обновена. Предвидена е нова настилка във всички помещения, цялостен ремонт на санитарните помещения. Ще се подмени електрическата инсталация. Предстои обявяването на обществена поръчка за избор на фирма изпълнител на строителните дейности.

През 2017 г. със средства на общината беше извършен спешен ремонт на покрива на залата.

Община Димитровград също е спечелила проект по „Красива България“, съобщават от кметството. Той е на стойност 223 155 лв., с които ще се финансира ремонта на детската градина в село Ябълково. Напълно ще бъде подновена дограмата, покрива, електро и ВиК-инсталацията на сградата. Ще бъде сложена топлоизолация на фасадата, за повишаване енергийната ефективност. Нова мазилка ще осъвремени фасадата на детската градина. Вътре ще бъдат ремонтирани тоалетните, стълбището, стените ще бъдат шпакловани и боядисани. Предвижда се нова подова настилка и окачен таван от минерално-фазерни плоскости.

В детското заведение се възпитават 32 деца от селата Ябълково, Сталево и Скобелево.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.02.2019 16:59 16:59

Да вземат да ремонтират и направят тренировъчния спортен комплекс на Ямача. Изключително е необходим,общината да застане с лице към проблема-да го купи или замени от собственника и Хасково ще има уникални възможности за спорт на уникално място.

Back to top button